Влекачът Перун“, който е учавствал в безброй спасителни операции в Черно

...
Влекачът Перун“, който е учавствал в безброй спасителни операции в Черно
Коментари Харесай

Протестите не спасиха от нарязване спасителния кораб "Перун"

Влекачът „ Перун “, който е учавствал в безчет избавителни интервенции в Черно море, не можа да бъде избавен. Днес се възнамерява плавателният съд да бъде превозен от Варна за Бургас, с цел да наразян за скрап. От към 10 години той не участваше в интервенции и бе трансфериран на " Пристанищна администрация " като излишен актив. Всичко това докара до търг при започване на годината, на който частна компания купи кораба за към 280 000 лева. 

През цялото това време представители на морския отрасъл недоволстваха. Според тях " Перун " преднамерено не се е поддържал, а без него България няма дейно морско избавяне. Критики имаше и към търга тази година, че съзнателно е извършен при занижена цена. Синдикати даже упорстваха за следствие на министри на превоза и шефове на  " Морска администрация " и " Пристанищна инфраструктура ", че целеустремено са докарали " Перун " до окаяно положение.

Според компанията покупател на " Перун " е варненската " Юнион инвестмънтс ", която е придобила преди време  за нарязване и образователния транспортен съд " Петър Берон ". А на търга за избавителния влекач тя е била единствен участник.

" Перун " е на над 40 години. Строен е в Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР